Nanocoating Glas Zelfreinigend

Foto
De glas zelfreinigend  nanocoating van Nanocoatexpert is een zelfreinigende coating voor ruiten van gebouwen en zonnecellen. Deze coating werkt anders dan bijv. de coating voor autoruiten. De beschermlaag bestaat uit een hydrofiele laag van slechts enkele nanometers dik die ervoor zorgt dat condens en regenwater zich verspreiden over het gehele oppervlak van het glas in plaats van druppels te vormen. Hierdoor spoelt de ruit schoon en blijven geen strepen achter. De titaandioxide deeltjes zorgen daarnaast voor afbraak van vervuiling.

Na het opbrengen van de coating zal onder invloed van UV straling de coating actief worden en gedurende tijd verbeteren. Dit proces duurt 6 tot 10 weken.

Voordelen

  • Ideaal voor ramen op moeilijk te bereiken plaatsen.
  • Ruiten eenvoudig te reinigen met alleen water.
  • Duurzaam: 1 – 2 jaar actief.
  • Ook voor zonnecellen.
Toepassingen

Serres en (moeilijk bereikbare) ramen
Glas zelf reinigend nanocoating houdt het glas in gebouwen langer schoon wat vooral een groot voordeel is voor lastig te bereikbare ramen. De coating helpt vlekken en strepen van regen te voorkomen. Hardnekkige vervuiling moet nog steeds verwijderd worden, maar dit gaat veel makkelijker en er hoeft daarbij alleen van water gebruik te worden gemaakt. Veel glasfabrikanten leveren tegenwoordig standaard af fabriek al ramen met een zelfreinigende coating. Als u deze niet heeft kunt u uw ramen nu coating met deze coating voor eenzelfde werking.

Kassen
Kassen moeten zoveel mogelijk licht doorlaten voor een goed rendement. Door het coaten van de ramen zal de lichtopbrengst hoger worden en wordt ook bespaart op schoonmaakkosten.

Zonnecellen
Ook voor zonnecellen geldt dat hoe hoger de lichtdoorlatendheid, hoe hoger het rendement. Daarnaast staan zonnecellen vaak op lastig te bereiken plaatsen. Glas zelf reinigend nanocoating biedt ook hier een uitkomst en verhoogt het rendement op lange termijn door het tegengaan van vervuiling.

Benodigde hoeveelheid

  • 15 - 25 ml/m2